fredag, augusti 28, 2009





Nu har vi bara två dagar kvar här. Imorgon och sen antar jag att man inte hinner göra destomer på söndag, avresedagen. Vi vet inte riktigt ännu hur vi ska ta oss till Bieggaluokta men det löser väl sig, Tommy och gänget kommer ju ner från Norge imorgon så vi kan säkert ha våra grejer på nåns fyrhjuling.
Jag är helt slut i armen efter att ha fällt några träd med motorsågen, det är ju jättejobbigt! Men skitkul! Vi skulle behöva fälla en hel del till för att få ved till nästa år, men vi får se hur mycket vi hinner imorrn. Och det skulle tydligen regna oxå...
Annars har vi hunnit göra en hel del andra bra saker i veckan oxå! Tex byggt en ny trappa, den gamla var rutten, målat kökabordet och stolarna ( den bruna och den blå, den orange är i bränna-upp-högen!), gjort lyktor och hängt i trädet, sytt gardiner, fiskat, sålt en bil, lagat torvkåtan, röj lite mer skog, målat knutarna på bodan, bestämt stugplats...Jag är rätt nöjd faktiskt. Fast det vore ju underbart om vi kunde åka hit en gång till i höst, det är så himla fint här på hösten med alla färger eftersom det bara är lövskog! När vi kom hit var så gott som allt grönt, det var mycket gulare i stan, men sen på två dar så blev det mycket gulare. Men det är ändå inte alls lika mycket som i Kiruna. I förrgår var det ju helt sjukt varmt, man kunde gå med shorts och t-shirt, trodde väl inte det skulle komma några fler så varma dagar! Men inte för att det har varit så kallt idag eller igår heller, 15 grader typ, jätteskönt. Igår satt vi under trädet och eldade och mös nästan hela dan, sen kom P-O, Tommy och Thomas med fisk, vi fick några som vi kokade till middag! Det godaste som finns, kokt eller ugnstekt färsk röding med potatis och smält smör! Mmmm...Erik och Kim var och fiskade i bäcken för nån dag sen och fick några abborrar och en öring. Vi varmrökte till lunch idag! Det var gott det med, men jag gillar ändå röding bättre=)
kolla film...

Inga kommentarer: